Imbratisarea copacilor, o poarta spre vindecare

02.09.2019

Poate parea o gluma, dar nu este. E o forma holistica de vindecare, veche de cand lumea. Iar exercitiul cu imbratisarea copacului este unul dintre elementele cele mai interesante.
Mircea Eliade spunea că "arborele este încărcat cu forțe sacre, deoarece este vertical, crește, își pierde și își recapătă frunzele... deci moare și renaște de nenumărate or...i."
Se spune că este suficient să îmbrăţişezi pentru ca totul să fie spus. Profunde, superficiale, tandre, ori reci, îmbrăţişările sunt de mai multe feluri. Pot ţine locul cuvintelor. Pot exprima o stare de spirit. Sau...natura unei relatii.
Dar atunci când îmbrățișezi un copac? E mai mult decât reverie, ori poezie. Este chiar terapie. Se numește silvoterapie. Contemplare, conectare cu natura, exerciții de meditație și respirație. Acestea sunt principiile din spatele terapiei forestiere - o resursă neexploatată pentru sanatatea mintală și fizică.
Silvoterapia este metoda de relaxare cu ajutorul naturii, unde pacientii sunt încurajați să se deconecteze de lumea exterioară, concentrându-și atenția asupra copacilor, frunzelor. Să își folosească toate simțurile pentru a trăi deplin experiența. Îndrumătorul îi invită să se sprijine de copaci, să îi îmbrățișeze. Să le atingă frunzele, să scormonească pământul și să îl miroasă.
Accesul la natură poate contribui în mod semnificativ la capitalul nostru mental şi la bunastarea noastra.
Asa ca ... mergi afara, in natura, in parc si incearca si tu.... imbratiseaza un copac... vezi ce simti ...🤗
Fericire va doresc si imbratisari din inima!