Cum sa gasesti un moment de mindfulness in viata ta?

07.09.2019

Mergi in parc ... gaseste-ti un loc unde sa te poti aseza comfortabil ... incepe prin a fi atent la ce este in jurul tau. Incearca sa adopti o atitudine pozitiva, de curiozitate si fii deschis catre o perspectiva noua. S-ar putea sa fii surprins sa descoperi ce stare iti da aceasta atitudine si ce usor e sa o adopti si in alte situatii din viata ta. Incearca sa fii prezent in acel moment si atent la tot ce se intampla si ... tot ce exista in jurul tau. Observa copacii din jurul tau, acorda atentie fiecaruia .... nu te grabi.... observa pasarile din jurul tau, oamenii ce trec pe langa tine.... acorda atentie sunetelor.... ciripitul pasarilor ... asculta vantul .... incearca sa pui toata atentia in ce se petrece in acel moment, fara sa judeci in nici un fel lucrurile ce se petrec ... doar simte-le .... vezi ce senzatie iti produc ... ce simti... cum simti... Admira frumusetea din jurul tau, culorile, admira frunzele cazute din copaci, paseste pe ele descult si vezi ce senzatie iti creeaza ...
Daca acel moment de liniste este intrerupt cumva de factorii externi, doar accepta aceasta in loc sa te opui. Cateodata, atunci cand suntem intrerupti, avem tendinta sa ne suparam, sa ne ridicam si sa plecam. Ei bine, atunci cand suntem mindful si cand practicam Mindfulness ne cultivam sentimentul de detasare fata de ceilalti si astfel in viata noastra plina de distrageri de tot felul reusim sa ramanem centrati pe ce este mai important in viata, sa dobandim o minte sanatoasa si libera.
Atunci cand va hotarati sa incheiati meditatia mindfulness, focalizati-va atentia pe felul in care va miscati si va ridicati. Ramaneti intr-o stare atenta, mindful, atat cat puteti. Ati putea fi surprinsi cate lucruri v-ati putea aminti din acea plimbare prin parc.
A deveni mindful ne va ajuta sa ne focalizam atentia mereu in momentul prezent si sa apreciem viata din plin.
Fiti recunoscatori pentru tot ce va ofera viata!
Iubiti viata!!! 🌼🌼🌼